Monday 12 December 2011

DC Manyetik Motor Kontrollü Nasıl Yapılır - Eski DC Motor Temel Sorun Giderme

Üretim ve sanayi tesisleri yıllar içinde gelişti, bu nedenle biz güç makine yolları var. Güç, kontrol ya da bir işlemi gerçekleştirmek için hareket başlatmak kastediyorum. Burada anahtar, endüstriyel motorlar kendilerini. Küçük olsanız, orta ya da büyük, motorlar, kontrol edilmesi gerekir. Gerekir, durdu, genel hızı ve güvenliği için çeşitli ve aynı zamanda düzgün seçtikleri işlevi gerçekleştirmek için. Güvensiz hızlarda dönen bir motor personel için tehlikeli ve bağlı oldukları ekipman için tehlikeli olabilir. Motor kontrol, sadece bunu oyun haline gelir. Kontrol başlangıç ​​yanı sıra, uygun bir hızda ivme, daha sonra motor izleme kendi gücü içinde faaliyet sağlamak ve motor tabii ki duruş.

Onlarca yıldır, manyetik dc motor kontrolü, iş yapmak için en verimli şekilde oldu. Röleler, kontaktörler, zamanlayıcılar, ve direnç oluşur bu bazen karmaşık devreleri her yerde endüstriyel bir elektrikli motor vardı bulunamadı. O zaman, onlar bir motorun hızlanma kontrol etmek için insan unsuru davul denetleyicileri yerine yeni bir teknoloji idi. Bu denetleyicileri, bir operatör, motor açma ve kişi bir davul bağlı bir kolu kullanarak uygun hızı o kadar getiren sorumluluğu vardı. Hızlı operatör sap döndü, daha hızlı motor hızlandırdı. Çalışma hızı, motor, aynı zamanda belirli bir pozisyonda tam sapma kısa durdurarak kolu ile kontrol edilebilir. Motorlar da ters yönde kolu çevirerek bu denetimleri kullanarak ters olabilir. Tambur denetleyicileri, verimli ve güvenli bir operatör nazik bir dokunuş çok güveniyordu. Dc manyetik denetleyici kolayca, onun zamanında motor kontrol kabul edilen bir yöntem haline gelmiştir.

Dc motor ve kontrollü bir üst hız kontrollü ivme endüstriyel makine için bu denetleyicileri idealdir. Isimleri Cutler Hammer, Westinghouse, Allen Bradley, General Electric, motor kontrol synonamous edildi. Hepsinin benzer devresi oluşuyordu ancak çeşitli üreticilerin kendi gelişmeler ve idiocyncrasies vardı. Motor genellikle başladı ve normalde açık ve normalde kapalı bir basma düğmesi montaj durdu. Bu kontrol rölesi için genellikle CR etiketli bir röle kontrol eder. Kontrol devresi, motor, makine ve insan personelin korunması için aşırı yük ve OVERTEMP rehber ile arabirim. M kontaktörü bir ana kontaktör gösterir. Armatür için ana devre uygulayarak ve sökülmesinden sorumlu, çünkü bu büyük akım taşıyan kontaklar ile DC kontaktörler dizayn edilmiştir. Kontrol devresi enerjilenir sonra, motor hızlanan bir dizi dirençler ve kontaktörler kullanılarak başlatılır. Bu kontaktörler genellikle etiketli 1A, 2A, 3A, ve vb. Hızlandırılması kişileri bazı denetleyicileri armatür akımı beraberlik ve başkaları zamanlayıcıların tarafından açılmış ve kapalı.

Başka bir kontaktör, FA kontaktör, veya alan hızlanan kontaktör olarak adlandırılan motor hızlanma esnasında kapalı kaldı. Bu kişi, sabit bir hızda çalışan kadar bu tam güç motor şant alanında uygulanan sağlar. Imay Ayrıca bazı üreticiler tarafından FF kontaktör, ya da tam saha kontaktör çağrılabilir. Motorun uygun hız elde etti sonra, FA veya FF kontaktör açık ve motor hız kontrolü bir reosta teslim olacaktır. Reosta şant alanı ile seri olacaktır. Şant alan üzerinden akım değiştirerek, motor hız için düzenlenmiş olabilir. Bu motor yolvericiler koruma bazı formları, motor sargı yetersizliği veya aşırı mekanik yüklenme durumunda ilave edildi. FL kontaktör veya alan kaybı kontaktör genellikle şant alanı ile seri hat bobini ile tasarlanmıştır. Şant alanında devre kontrol devresi bir stop düğmesine basarak benzer hareket alanı kaybı kontaktörü açmak ve devre dışı bırakmak için açık bir neden olur. Diğer form koruma ve aşırı yük devresi. OL kontaktör veya OLX kontaktör, aşırı yük durumunu izlemek için kullanılır. Bu kontaktörler de benzer bir stop düğmesine basarak hareket edecekti. aşırı yük, genellikle iç şort ve açılır sarma motoru, motor fırça yetmezliği, aşınmış motor yatakları nedeniyle mekanik bir sorun ya da motor birleştiğinde ekipman mekanik bir arıza nedeniyle motor armatür üzerinden çok fazla akım duyuları.

Diğer opsiyonel ürün bu manyetik motor başlayanlar eklendi gözlemlemek personel için harici akım metre gibi bileşenler. Bir yük ölçer, gerçek zamanlı olarak operatöre motor üzerindeki yükü görüntülemek için modifiye izleme iyi bir örnektir. Bir switch ya da mekanik bir kolu çevirerek değiştirilebilir sağladı motor yönünü tersine seçenekler de vardı. Cutler Hammer, GE, Allen Bradley, ve Westinghouse kavramı ve temel şemadaki her zaman benzer manyetik dc motor başlayanlar ve temel elektrik becerileri bir aşinalık nedeniyle, bu üreticilerin herhangi bir kontrol devreleri giderme tecrübesi ile daha kolay olur.

KAYNAK :
hidrafor
hidrofor
Elektrik motoru
Elektrik motoru fiyatları

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home